Αρχική » Blog » Ομιλίες Αυγ. Καντιώτη (Φωνή Βοώντος – CD 2)

Ομιλίες Αυγ. Καντιώτη (Φωνή Βοώντος – CD 2)

by
Φωνή Βοώντος - CD 02

Επιμονή στην Προσευχή (Εισαγωγή)

Ομιλία πρώτη. Στο μεγάλο ναό του Αγίου Γεωργίου της Ακαδημίας, Πλάτωνος των Αθηνών. Το πρωί της Κυριακής. 31/01/1960. Ο αρχιμανδρίτης πατήρ. Αυγουστίνος. ομιλεί επάνω στην περικοπή της Χαναναίας. Το ύφος του είναι ζωηρό. Έχουμε εδώ μια από τις λίγες περιπτώσεις που ο Χριστός επαινεί κάποιον άνθρωπο. Η χαναναία αξίζει τον έπαινο του, γιατί κοσμείται από 3 σπουδαίες αρετές.

 

Ο Πανταχού παρών (Εισαγωγή)

Ομιλία Δευτέρα. Ο ιεροκήρυξ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, πατήρ Αυγουστίνος Καντιώτης στις 06/03/1960 το πρωί βρίσκεται στον ιερό ναό του Αγίου Βασιλείου Ρουφ. Είναι η Κυριακή της Ορθοδοξίας. Μεγάλη ημέρα. Και παίρνοντας αφορμή από το Ευαγγέλιο, κάνει μια δυνατή ομιλία με θέμα ένα θεμελιώδες δόγμα της πίστεώς μας, την πανταχού παρουσία του Θεού. Ας τον παρακολουθήσουμε.

 

Τι είνε ο άνθρωπος (Εισαγωγή)

Ομιλία Τρίτη. Με ένα βαθιά πνευματικό ζήτημα απασχόλησε τους ακροατάς του ο ιεροκήρυξ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πατήρ Αυγουστίνος Καντιώτης την Κυριακή 20/03/1960. Είναι πρωί. Ημέρα της Σταυροπροσκυνήσεως, στο μέσον της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και βρίσκεται σύμφωνα με το πρόγραμμα στον ιερό ναό Αγίου Κωνσταντίνου, Κολωνού Αθηνών. Θα καταφέρει άραγε να ελκύσει το ενδιαφέρον των φτωχών ανθρώπων του μόχθου που πασχίζουν κάθε μέρα για τον άρτον, τον επιούσιον; Ας δούμε.

 

You may also like

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
elGreek
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00