Αρχική » Blog » Ομιλίες Αυγ. Καντιώτη (Φωνή Βοώντος – CD 3)

Ομιλίες Αυγ. Καντιώτη (Φωνή Βοώντος – CD 3)

by

Μαθηταί καθυστερημένοι; (Εισαγωγή)

Έχει πολλές ωραίες εκκλησίες η Αθήνα. Κοντά στην Ακρόπολη είναι ο μικρός ναός των Αγίων Ασωμάτων. Εκεί ακούμε τον ιεροκήρυκα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πατέρα Αυγουστίνο Καντιώτη στις 03/04/1960 το πρωί. Ήταν Πέμπτη Κυριακή των Νηστειών και στο Ευαγγέλιο ακούστηκε το προανάκρουσμα της μεγάλης εβδομάδος. Ιδού αναβαίνομεν εις Ιεροσόλυμα. Η παράδοξη στάση των μαθητών του κυρίου του δίνει αφορμή να ελέγξει τους σημερινούς Χριστιανούς.

Υποδοχή του Κυρίου (Εισαγωγή)

Στην Ανάληψη Βύρωνος. Μετόχι της Ιεράς μονής Σίμωνος Πέτρας στην Αθήνα βρίσκεται ο ιεροκήρυξ το πρωί της Κυριακής των Βαΐων 10/04/1960. Μιλάει για την υποδοχή του κυρίου στα Ιεροσόλυμα και παρατείνει τον λόγο. Την ημέρα αυτή που ακούγεται το Ωσαννά βρίσκει αφορμή να ελέγξει με ιερά αγανάκτηση κάποιο ασεβές και υβριστικό τραγούδι της εποχής. Εξέλθετε, φωνάζει, Καθαρίστε την καρδιά σας για να εορτάσετε σωστά την ανάσταση.

Χριστιανική Ανδρεία (Εισαγωγή)

Μας έχει ζυγίσει καλά τους σημερινούς χριστιανούς ο Πατήρ Αυγουστίνος. Ξέρει ότι εκείνο που μας λείπει είναι το θάρρος για αυτό συχνά στα κηρύγματά του εντοπίζει το ελάττωμα της δειλίας και προσπαθεί να εμπνεύσει στους ακροατάς του φρόνημα ανδρίων. Το ίδιο έκανε την Κυριακή των Μυροφόρων Πρωτομαγιά του 1960 και εορτή του Προφήτου Ιερεμία στο Ναό του Αγίου Γεωργίου της Ακαδημίας Πλάτωνος των Αθηνών. Ήταν ο ίδιος ανδρείος. Μπορούσε λοιπόν να μιλήσει για το θέμα αυτό;

You may also like

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
elGreek
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00